Reiki behandelingen

Reiki behandelingen in Utrecht

en op afstand

reiki behandeling utrecht.jpg

Ben jij aangetrokken tot energiewerk en wil je graag meer leren over je eigen energiesysteem? Heb je klachten of vragen over jouw lichaam, gedachten, patronen of emoties? Vind jij het fijn om jezelf steeds beter te leren kennen? Dan is een Reiki behandeling de volgende stap.

Reiki is levensenergie

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China 'chi' noemen en in het Sanskriet 'prana': het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een helingstechniek uit Japan. Het is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Tijdens een behandeling stuurt de Reiki beoefenaar de levensenergie naar verschillende plaatsen op het lichaam. Dit gebeurt met de handen, soms met en vaak zonder aanraking. Door de extra ki ontspant het lichaam, worden gedachten rustig en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

 

Het is een effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Reiki behandeling lilly van viegen_edited.jpg

Een Reiki behandeling

Reiki activeert het zelfherstellend en -regulerend vermogen van het lichaam. Of je nou last hebt van blessures, vermoeidheid, stress of langduriger (mentale) klachten: Reiki ondersteunt.

Een Reiki behandeling werkt bewezen ontspannend en het verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam.

 

Een behandeling werkt zeer ontspannend, rustgevend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging op mentaal, emotioneel of fysiel niveau is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Dit kun je verwachten tijdens een Reiki behandeling:

 • Diepe ontspanning

 • Sensaties in het lichaam zoals schokjes, warmte of kou

 • (Onverwerkte) emoties kunnen loskomen

 • Blokkades komen los

Dit heeft als resultaat:

 • Heldere geest

 • Je voelt je uitgerust

 • Je lichaam voel ontspannen

 • Je hebt meer zicht op de oorsprong van je klachten
   

 • In de uren en dagen direct na een behandeling kun je je juist moe voelen. Je lichaam is nog aan het werk om alles te laten landen.

Reiki ervaren vanuit het comfort van je eigen plek?

Boek dan een Reiki behandeling op afstand. 

Lees verder > of maak meteen een afspraak.

Hi, ik ben Lilly van Viegen

Ik weet uit eigen ervaring dat het mogelijk is om op en simpele manier energiewerk toe te passen in het dagelijks leven.

In 2016 ben ik Reiki Master geworden en vanaf toen mijn ervaring met energiewerk is alleen maar gegroeid. Ik ben ervan overtuigd dat Reiki simpel is en energiewerk voor iedereen bereikbaar. Door je bewust te worden van je potentie creëer je meer bewustzijn. Hoe meer mensen deze innerlijke kracht ontdekken, hoe gezonder ons lichaam en geest zullen worden en dus hoe fijner onze maatschappij zal zijn. Dat is mijn droom.

Reiki is wat mij betreft niet zweverig en spiritueel op een aards niveau. Het brengt je meer belichaming, meer lichaamsbewustzijn meer embodiment. Embodiment is de weg naar een goede relatie met jezelf. Het is de manier om liefde te leren koesteren voor de vermogens van je lichaam en te zorgen voor jezelf. Het is de manier om je grenzen te leren kennen en aan te geven. Dit is mijn levenswerk.

Ik heb jaren gewerkt in de ICT en Consultancy. Lange dagen achter een bureau en werk doen waar ik wel goed is was maar wat me nul voldoening gaf brak me uiteindelijk op. In 2017 kreeg ik een burn-out cadeau. Door rusten, oefenen en uitproberen kon ik uiteindelijk mijn intuïtie volgen en kiezen voor werk dat mij écht energie geeft! Reiki is niet alleen mijn houvast, het is mijn navigatie.

In 2018 ben ik voor mezelf begonnen als Yoga Therapeut en Reiki master trainner en dat is de beste keuze ooit geweest. Inmiddels ben ik moeder van een zoontje en ben ik eigenaar van De Yogaschool Utrecht.

_DSC1069.jpg