Hi, ik ben Lilly

Ik ben 33 en woon in Zeist samen met mijn man Harold en ons zoontje van twee. Ik yoga therapeut en Reiki master, maar ooit ben ik begonnen als Informatiemanager en ICT Consultant.

Inmiddels heb ik al ruim honderd mensen ingewijd in de Reiki en tientallen vervolgcursussen gegeven. Ook begeleid in wekelijks mensen in hun persoonlijke ontwikkleing door middel van yoga therapie en Reiki - een gouden combinatie!

Opgegroeid met spiritualiteit

Toen ik op de basisschool zat volgden mijn ouders een Reiki cursus. Reiki was voor mij dus geen vreemd begrip. Ik ben eigenlijk opgegroeid met de mogelijkheden van energiewerk en zelfinzicht binnen handbereik. Toen ik 7 was liep ik al graag met een pendel en Engelenkaarten rond. Dit alles trouwens op een uiterst nuchtere manier. En nog steeds geef ik mijn  lessen het liefst zonder wierook en vaagheden. Yoga en Reiki zijn verbinding en verbinden gaat het makkelijkst als je zo min mogelijk ruis tussen je lichaam en geest plaatst. 

 

Het was voor mij dan ook geen gekke keuze om na mijn studie Communicatie en het daarop volgende Traineeship in het Informatiemanagement bij de overheid de overstap te maken naar werk als zelfstandig yogadocent. Ik heb altijd leren vertrouwen op mijn intuïtie.

Yoga is niet zweverig

Ik zet yoga dus enorm praktisch in. Het lichaam is voor mij een prachtig en bijzonder nuttig voertuig. Zonder lichaam zou je hier niet zijn. Je lichaam is echt mijn kostbaarste bezit en ik doe er alles aan om kracht, lenigheid en balans te trainen en onderhouden. Die drie elementen bieden de basis voor lichaamsbewustzijn, wat weer de basis is voor herkennen van signalen. En als je de signalen hoort, kun je op zoek naar de oorzaak.

Lichaam, geest en energie zijn de drie pijlers waarop ik mijn werk richt. Je kunt niet afzonderlijk met één van deze drie 'tafelpoten' werken - anders bereik je geen harmonie. IK zeg bewust harmonie en geen balans, want het gaat niet om balanceren, maar om een natuurlijk evenwicht. Daarbij mag één van de drie pijlers best soms een beetje meer de boventoon voeren. Met mijn werk kom je erachter wat je lichaam, geest en energielichaam je toefluisteren voordat ze gaan schreeuwen.

Inmiddels weet ik wat ik kan en wat ik wil en waaróm ik een goede yoga therapeut ben. Ik ben niet op zoek naar verlichting en ik ben geen Guru. Ik weet dat met de juiste tools iedereen zijn eigen Guru kan zijn en dat je geen verlichting nodig hebt om rust te vinden in je leven. 

_DSC1069.jpg

2013: Master Communicatie- en Informatiewetenschappen

Rijksuniversiteit Groningen

2013 Traineeship Informatiemanagement

Breinstein Detachering, Waternet

2016: Yoga Teacher Training 200 uur in Hatha, Vinyasa en Yin Yoga

Yandara Yoga Institute, Mexico

2016: Reiki Master training

Allison Eaton, Baja California, Mexico

 

2017: Eigen bedrijf opgericht

Lilly van Viegen | Praktijk voor Yogatherapie

2017: ICT Consultant

Solviteers

2017 Yoga Teacher Training 300 uur Elemental Yoga Therapy

Elemental Yoga Therapy School, Jai C. Salt

2019 Eigenaar De Yogaschool Utrecht 

Boetiek yogastudio in hartje Utrecht, gespecialiseerd in één-op-één begeleiding en yoga docentenopleidingen en bijscholing

26951741_198740724038137_5297192825392282547_o.jpg

Burn-out

Bij terugkomst in Nederland pakte ik weer een fulltime baan op in de ICT. Ondertussen ging ik aan de slag als yogadocent in Utrecht. Deze twee werelden groeiden razendsnel uit elkaar. In 2017 kreeg ik een burn-out. Ik moest richting bepalen, mijn lichaam ging niet meer mee. Het was op, ik had bergen aan opgestapelde emoties, voelde geen verbinding meer tussen mijzelf en mijn lichaam. Je zou denken dat yogi's geen overspannenheid kunnen ervaren, of het in ieder geval op tijd doorhebben. Dat is natuurlijk niet zo. Een burn-out is persoonlijk en voor iedereen uniek. Bij mij lag de wortel in ingesleten overtuigingen, perfectionisme en het volhouden van een (werk)richting die niet bij mij paste. Dit was het moment om echt te kiezen voor mij en leiderschap te nemen voor mijn leven en mijn droombaan: voor mijn eigen bedrijf.

Elemental Yoga Therapy

Toen ik weer enigzins hersteld was ben ik een opleiding gaan doen in Elemental Yoga Therapy bij Jai C. Salt. Dit was de juiste zet. Vol vertrouwen kwam ik uit de opleiding met een prachtig plan. Een eigen yogastudio en praktijk openen. Slechts een paar maanden later kreeg ik al de mogelijkheid om een yogaschool over te nemen en sindsdien ben ik de trotse eigenaar van De Yogaschool Utrecht, een boetiek studio waar persoonlijke begeleiding in kleine groepen voorop staat. Inmiddels heb ik een bloeiende yogastudio, een eigen praktijk in yoga therapie en Reiki en heb ik al honderden tevreden klanten. Ook heb ik al hodnerden nieuwe Reiki practitioners en masters mogen inwijden. Mijn focus ligt altijd op de praktijk. Hoe kan ik jou nu vandaag ondersteunen, wat heb je nodig?

Inmiddels heb ik zoveel vlieguren gemaakt dat ik blind vertrouw op mijn intuïtie. Reiki en yoga en natuurlijk een beetje mensenkennis helpen mij om iemand te lezen. Het energielichaam en het fysieke lichaam praten eenvoudig met mij en ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren en misschien ook wel zou moeten leren.

"Never trade your wellbeing for money or safety" - Jai C. Salt, Elemental Yoga School

Van ICT consultant naar Yoga therapeut

Na mijn afstuderen in 2013 was het banencrisis voor starters. Ik heb toen het eerste het beste aangenomen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in de ICT en het Informatiemanagement. Achteraf een gouden keus, want door deze ervaring weet ik nog beter hoe het is om je niet comfortabel te voelen. Dit werkveld lag mij niet, ook al vonden mijn collega's en klanten mij wel geschikt. Ik voelde dagelijks weerstand. Ik heb bij grote overheidsinstellingen en gemeentes gewerkt en het hele land doorgereisd. Ik voelde groot ongemak om de dag grotendeels zittend door te brengen en ik begreep ook echt niet hoe iedereen in werkend Nederland hier vrede mee kon hebben - alleen voor een steady paycheck?

 

Ondertussen deed ik bijna dagelijks yoga oefeningen en ik merkte dat ik het niet meer kon verdragen om op kantoor te zitten. Ik hield het dan ook niet lang vol en ben op reis gegaan, op zoek naar een Yoga docentenopleiding. Want ik wist zeker dat ik yogadocent wilde worden. Ik heb samen met Harold een half jaar door Mexico gereisd en mijn opleiding gedaan bij Yandara Yoga Institute in Baja California. Hier heb ik ook mijn Reiki Master training gedaan.

 

Al reizend door Midden-Amerika heb ik vervolgens een tijd lang yogales gegeven in verschillende landen en op verschillende locaties. Op het strand in Cabo San Lucas, in de jungle in Costa Rica: hier is de connectie tussen de natuur en yoga gegroeid. 

lilly van viegen.jpg
Reiki cursus in Utrecht.jpg

Wil jij gratis en vrijblijvend kennismaken en ervaren wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kenninsmakingsgesprek.